dimecres, 1 de febrer del 2017

Expo Kids a Ca l’Anita: una exposició i un llibre difonen la figura de Jaume Vicens Vives i el seu vincle amb Roses

Expokids La Petita Història de Jaume Vicens i Vives

El Departament de Cultura de l'Ajuntament de Roses inaugurarà el proper 3 de febrer a Ca l’Anita, una exposició adreçada al públic infantil i dedicada a la figura de l’historiador Jaume Vicens Vives, qui va tenir un important vincle amb la població de Roses, tal i com demostra que una escola, la biblioteca i un carrer del municipi portin el seu nom i que estigui enterrat al cementiri municipal. Paral·lelament, es presentarà també el llibre «La petita història de Jaume Vicens Vives», il·lustrat per Pilarín Bayés i amb text de David Pujol.
Expo Kids a Ca l’Anita: una exposició i un llibre difonen la figura de Jaume Vicens Vives i el seu vincle amb Roses
31/01/2017 13:22 -     

L'exposició, que tindrà lloc del 3 al 27 de febrer, serà la primera que Ca l’Anita adreça íntegrament al públic infantil, amb una clara vocació didàctica, i està especialment pensada per als alumnes de 4t, 5è i 6è de les escoles de Roses. Amb la intenció de difondre al màxim la figura de l’historiador, professor i escriptor Jaume Vicens Vives, i la seva relació amb Roses, el consistori ha convidat totes les escoles de la població a visitar la mostra. L'exposició anirà acompanyada d'un vídeo explicatiu de qui era l’historiador i també d'un racó de jocs.

Coincidint amb aquesta mostra, l’Escola Vicens Vives ha impulsat la publicació del llibre "Petita història de Jaume Vicens Vives", escrita per David Pujol i il·lustrada per Pilarín Bayés, que ha comptat també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses i de l’Editorial Vicens Vives.

La presentació de l’exposició i el llibre tindrà lloc el pròxim divendres 3 de febrer, a les 18.30 h, i comptarà amb la participació dels autors, David Pujol i Pilarín Bayés. L'acte serà presidit per l'alcaldessa Montse Mindan i el regidor de Cultura Francesc Giner, i comptarà amb la presència de Pere Vicens, fill de l'historiador i fundador de l'editorial Jaume Vicens Vives, així com de la directora de la Biblioteca, Pilar Cortés, i la directora de l'escola Jaume Vicens Vives, Elisabet Ginestera.

Els horaris de visita de la mostra al públic són: els divendres de 17 a 20 h, mentre que dissabtes, diumenges i festius, l’horari és de 12 a 14 i de 17 a 20 h.

Font: http://www.roses.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada