dijous, 24 d’abril del 2014

Inauguren un mural dedicat a l’historiador Jaume Vicens Vives a Roses


L’escola Jaume Vicens Vives de Roses ha dedicat un mural a l’historiador català que dóna nom al centre educatiu el qual està ubicat a l’entrada de l’edifici. Mural que va ser inaugurat la tarda d’aquest passat dimecres 23 d’abril coincidint amb la celebració de Sant Jordi.

A Roses hi ha dos equipaments que porten el nom d’aquest important historiador català, que tot i no residir al municipi sí que hi passava llargues estades acompanyat de la seva família; un és la biblioteca municipal i l’altre un centre educatiu.
Escola que tot i portar el seu nom, no tenia cap placa ni cap detall que expliqués qui va ser Jaume Vicens Vives.

Per aquest motiu, i en consonància al programa educatiu que es treballa al centre educatiu com a eix principal l’esforç, el claustre de mestres va decidir treballar entorn de la figura d’aquest importantíssim historiador català i dedicar-li un mural.
El mural, d’1,8 metres de llarg, i 0,8 metres d’ample, va ser inaugurat la tarda d’aquest dimecres 23 d’abril a la tarda abans de que s’iniciés l’acte on es donaven a conèixer els guanyadors dels primers jocs florals organitzats per aquesta escola.

Aquest ha estat confeccionat pels alumnes de 6é de primària, amb l’ajuda del ceramista Francesc Figueras, i el dibuix de Vicens Vives que s’ha fet servir de base pel mural ha estat cedit desinteressadament per l’exprofessor de l’institut Jaume Vicens Vives de Girona Josep Perpinyà.

L’encapçala el seu leitmotiv vital “super adversa augeri” que vol dir davant l’adversitat, supera’t.
A baix hi apareix un retrat de Jaume Vicens Vives decorat amb diferents colors. I a la part final l’any de naixement i defunció, les professions, el seu nom, la signatura de tots els alumnes de 6é que han participat en la seva elaboració, i els noms dels tutors, del ceramista que els ha ajudat i de la persona que va cedir el dibuix per la base del mural.
Mural que va ser inaugurat per l’alcaldessa de Roses, la regidora d’Ensenyament i per la directora del centre educatiu, davant la mirada de tots els alumnes que s’havien concentrat a l’entrada de l’edifici de l’escola, on està ubicat el mural, per a seguir la inauguració i l’entrega de premis dels jocs florals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada